Information från Motorhistoriska riksförbundet

Klubbinfo 13 – 2020

MHRF vill uppmana alla medlemsklubbar att sprida nedanstående information om FIVAs världsomspännande enkätundersökning, som är öppen till den 31 oktober.

Länk till informationen på mhrf.se


Länk till enkäten

FIVA, den internationella rörelsen för historiska fordon, genomför under hösten en enkät riktad till alla ägare av historiska fordon världen över. Du som deltar gör inte bara en insats för rörelsen, utan har även möjlighet att vinna en fin klocka.

Att delta i denna världsomspännande undersökning anser Motorhistoriska Riksförbundet är viktig för att skapa en bra bild av fordonsägarnas synpunkter och hur de använder sina historiska fordon. Enkätundersökningen från FIVA, världsorganisation för den fordonshistoriska rörelsen, riktar sig till både ägare och entusiaster av historiska fordon (oldtimers 30 år eller äldre) och yngre fordon (youngtimers mellan 20 och 30 år). Den genomförs över hela världen på 15 språk, huvudsakligen genom FIVAs nationella medlemsorganisationer, däribland MHRF för Sverige, men även genom enskilda entusiaster och genom övriga organisationer som företräder de historiska fordonsägarnas och entusiasternas intressen.

En liknande undersökning genomfördes 2014 och den nya undersökningen är därför av stort intresse för att kunna göra en uppföljning av utvecklingen.


Forskningens betydelse för den historiska fordonsrörelsen.

FIVA (Fédération Internationale Véhicule Anciens) representerar miljontals fordonsentusiaster runt om i världen. Undersökningen innebär att FIVA kan skapa en mycket viktig informationsbas. De svar du lämnar kommer att användas för att kartlägga den fordonshistoriska rörelsen – både i Sverige och i världen.

När du genomför enkäten bör du basera på dina svar på de aktiviteter som du genomfört under 2019. Observera att alla svar förblir konfidentiella.

Undersökningen består av två delar, där den första tar cirka två minuter att genomföra. Du kan sedan välja att avsluta eller gå vidare. Att bevara hela enkäten tar högst en kvart beroende på hur många fordon du har. Fyll gärna i hela undersökningen vid ett och samma tillfälle. Undersökningen administreras av FIVA och pågår till och med oktober.                                                           

Efter analys vid FIVA kommer MHRF att redovisa det slutliga resultatet. Detta beräknas vara klart i februari 2022.


Vilket språk föredrar du?

Den första uppgiften när du deltar i undersökningen är att välja det språk som du föredrar (välj svenska flaggan för svenska!). Enkäten, som är öppen till den 31 oktober, hittar du genom att gå in på länken https://fiva.org/en/fiva-survey/ .

_____________________________________________________________________________

Observera att detta mail inte går att svara på. Vid frågor, skriv till kansli@mhrf.se eller ring 08-302801, knappval 4.

Med vänliga hälsningar,

Malin Erlfeldt Kanslichef MHRF

tfn: +46 (0)8-30 28 01
skype: mhrfkansli

Motorhistoriska Riksförbundet
Anderstorpsvägen 16, 6 tr.
171 54 Solna
www.mhrf.se

Vi bryr oss om din personliga integritet. Läs mer på MHRFs personuppgiftsbehandling

Följ MHRF på Facebook och Youtube!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.