MHRF

 

För gårdagens fordon på morgondagens vägar.

MHRF-logo

Motorhistoriska Riksförbundet företräder den fordonshistoriska rörelsen i Sverige och arbetar med bevakning av politiska frågor, kontakter med myndigheter och organisationer samt rådgivning och information.
MHRF engagerar 100 000 medlemmar i 200 klubbar för målet att vårt fordonshistoriska kulturarv kan brukas, bevaras och utvecklas.

MHRF-försäkringen
MHRF-försäkringen ägs och drivs sedan 1975 av de MHRF-anslutna klubbarna i samarbete med Folksam och har i dag över 37 000 försäkringar. Ägaren måste vara ansluten till en av dessa klubbar. Försäkringen är avsedd för personbilar, lätta och tunga lastbilar, bussar, traktorer, husvagnar, motorcyklar och mopeder.

Bilar och mc ska vara från 1995 eller tidigare, tunga lastbilar/bussar, husvagnar från 1985 eller tidigare, traktorer från 1975 eller tidigare och mopeder från 1985 eller tidigare. Om man i minst ett år haft, och ännu har, en försäkring för bil eller mc kan det finnas möjlighet att försäkra ett fordon av samma typ tillverkat 1996-2005 om det är av klar samlarfordonskaraktär.

Fordonet ska vara i gott bevarat skick eller renoverat till ursprungsskick. Ombyggda fordon kan också försäkras. Vi kan även försäkra fordon med avvikande detaljer samt fordon som är under rullande renovering, det vill säga fordon som ännu inte är riktigt färdiga.

Obs! Övningskörning är absolut förbjudet med ett MHRF-försäkrat fordon.

Läs mer på MHRFs hemsida

Försäkringsfolder

Vill även du teckna en försäkring så kontaktar du någon av våra besiktningsmän.
Telefonnummer och adressen hittar du under fliken kontakter eller via denna länken