Information från MHRF

Motorhistoriska Dagen 6 juni

Motorhistoriska Dagen den 6 juni närmar sig med stormsteg! Denna dag firas enligt tradition det fordonshistoriska kulturarvet genom träffar, utställningar och utflykter med historiska fordon över hela landet. Vi har idag ca 60 evenemang inlagda i MHRFs kalender för denna dag, men hoppas på fler. Ni som ännu inte lagt in ert evenemang uppmanas att göra det, så att vi visar att man kan se historiska fordon i olika sammanhang över hela landet den 6 juni och skapa en fantastisk fordonshistorisk manifestation. MHRF letar också aktivt efter evenemang bland arrangörer som inte är anslutna till MHRF.

Precis som tidigare finns möjlighet att beställa fordons- och rallyskyltar för Motorhistoriska Dagen. Kontakta kansliet om ni vill ha dessa till ert evenemang, de kostar inget. Rallyskylten är perfekt att placera i framrutan eller fästa på registreringsskylten baktill på fordonet (Hål för snören finns). På fordonsskylten, i sin tur, kan man fylla i uppgifter om fordonet, till glädje för de som passerar förbi.

Samarbetet med Nostalgia Magazine fortsätter också i form av arrangörstävlingen Kultur på väg. En jury bestående av representanter för Motorhistoriska Riksförbundet och Nostalgia Magazine samt gästdomare kommer som vanligt att välja ut fem evenemang att besöka baserat på den information som kommer in. Efteråt utses fem pristagare, en totalvinnare och fyra andra kategorier, och prisutdelningar kommer att genomföras i vinnarnas hemkommuner under sensommaren och hösten. I bedömningsunderlaget ingår bland annat hur kulturarvet lyfts fram, samarbete med andra, säkerhets- och miljöhänsyn samt om man särskilt lyft fram grupper som kvinnor, ungdomar och nysvenskar under evenemanget.

På www.mhrf.se/6juni finns information om dagen, evenemang, bilder av de olika skylttyperna samt årets annonser att hämta som pdf till era klubbtidningar, hemsidor eller lokal press. Observera att denna sida kommer att uppdateras efterhand som vi närmar oss den 6 juni, så titta in här regelbundet!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.