Motorhistoriska Dagen 6 juni


Motorhistoriska Dagen den 6 juni närmar sig med stormsteg! Denna dag firas det fordonshistoriska kulturarvet genom träffar, utställningar och utflykter med historiska fordon över hela landet. Ni som ännu inte lagt in ert evenemang i kalendern på mhrf.se, gör det! MHRF kommer att kommunicera kalendern och mängden evenemang och därigenom visa att man kan se historiska fordon i olika sammanhang över hela landet den 6 juni. Genom detta skapar vi tillsammans en fantastisk fordonshistorisk manifestation. För att lägga in evenemang i kalendern loggar klubbens administratör in på vår hemsida, hör av er till kansliet om inloggningsuppgifter saknas.

Precis som tidigare finns möjlighet att beställa fordons- och rallyskyltar för Motorhistoriska Dagen. Kontakta kansliet om ni vill ha dessa till ert evenemang, de kostar inget. Rallyskylten är perfekt att placera i framrutan eller fästa på registreringsskylten baktill på fordonet. På fordonsskylten, i sin tur, kan man fylla i uppgifter om fordonet, till glädje för de som passerar förbi. På mhrf.se/6juni kan ni ser hur dessa skyltar ser ut. För att vara säker på att ha dessa skyltar i tid, gör er beställning till kansli@mhrf.se senast 15 maj.

Samarbetet med Nostalgia Magazine fortsätter också i form av arrangörstävlingen Kultur på väg. En jury bestående av representanter för Motorhistoriska Riksförbundet och Nostalgia Magazine samt gästdomare kommer som vanligt att välja ut fem evenemang att besöka baserat på tillgänglig information. Efteråt utses fem pristagare, en totalvinnare, två hederspris och två diplom. Prisutdelningar kommer att genomföras i vinnarnas hemkommuner under sensommaren och hösten. I bedömningsunderlaget ingår bland annat hur kulturarvet lyfts fram, samarbete med andra, säkerhets- och miljöhänsyn samt om man särskilt lyft fram grupper som kvinnor, ungdomar och nysvenskar under evenemanget.

På mhrf.se/6juni finns information om dagen, evenemang, skyltar samt årets annonser att hämta som pdf till era klubbtidningar, hemsidor eller lokal press. Observera att denna sida kommer att uppdateras efterhand som vi närmar oss den 6 juni, så titta in här regelbundet!

Observera att detta mail inte går att svara på. Mejla gärna till kansli@mhrf.se om ni har frågor eller vill ge oss information om Motorhistoriska Dagen 2019 i er klubb.

Med vänliga hälsningar,

Malin Erlfeldt Kanslichef MHRF

tfn: +46 (0)8-30 28 01
skype: mhrfkansli

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.