Vårcampen Tydingesjön 2019

Vårcampen 2019 gick av stapeln den 26/4 – 28/4 på Tydingsjöns Camping & Festplats i Broby. En vackert belägen camping som ligger precis vid Tydingesjön, med egen badplats ( tror dock ingen kände sig manad eller vågade ta sig ett dopp under helgen vi var där, då det var lite kylslaget.) De har egen dansrotunda, där orkestrar spelar upp till dans var helg året runt. De anordnar både bil- och mc-träffar där var vecka under säsongen, liksom andra arrangemang. På söndagen när vi var  där blev vi rejält utskällda, då det var hundutställning.

24 ekipage var anmälda, några avhopp blev det av olika skäl, det är ju en fantastisk uppslutning. Arrangörerna( Kim & Tommy, med hjälpredor, Magnus & Anna, Håkan & Hanne )hade försökt få ihop ett trevligt och roligt program, (-visst är ju lite jävig men tycker nog det lyckades) folk var glada och hade kul trots att vi hade vädret mot oss.

Fredagen började traditionsenligt med Bullens korv och div. tillbehör, som åts och dracks under mycket prat och skratt. Det var ju ett tag sedan många träffats, höst och vinter har varit lång.

Kim och Tommy hade fixat så vi som Campingveteraner kunde gå in och “svänga våra lurviga” för halva priset. Det var Donnez som rockade loss på scen och vi var många som passade på att ta oss en dans eller två. När man kände sig klar med att “skaka rumpa” satt korven med bröd, som grillades utanför som en smäck. Värt att nämnas är att det var ägarna till campingen som både satt i inträdet till dansen och som grillade korv utanför,

alltså Pia Mattsson, Stefan Arnesson & Danne Stråhed, ett trevligt & familjärt inslag.

På lördagen vaknade vi upp till ett lite sämre väder än på fredagen och inte blev det bättre under förmiddagen. Vi fick skjuta på vår 5-kamp en stund men efter en timmes tid var vi igång. Full uppslutning till kampen som var uppdelad i 2 omgångar med lite rast mellan för lite mat och förfriskningar. Kampen bestod av bla lassokastning, luftgevärskytte, minigolf, bygga torn av klossar, skala längst potatisskal osv. Alla gick in för tävlandet med full fokus och mycket skratt. Denna härliga inställning höll i sig hela dagen trots kyla och regn. Kvällen avslutades med mat tillsammans i campingens stora tält, som de så tjänstvilligt satt upp för oss att disponera. Dock innan maten var det prisutdelning och vinnare av 5-kampen blev Alexandra & Martin Korhonen och deras 2 flickor. Som vann med 1,5 cm längre potatisskal över 2:an Roland & Kristine Ros. På 3:e plats kom Madde Nielsen & Håkan Reis.

1:a pris var 2 övernattningar på campingen & cdskivor med Donnez & Danne Stråhed.

2:a & 3:e pris var cdskivor av Donnez & Danne Stråhed

Stafettpinnen skickades ju  även över, det blev Gun-Britt Schill Gustavsson & Ingemar Gustavsson som tog sig an denna.

Trots att vi hade vädret mot oss(som jag nog nämnt innan) så blev det en väldigt trevlig och härlig helg tillsammans med våra kompisar i Campingveteranerna. Vi kan heller inte tacka Pia, Stefan, Danne stort nog för alla hjälp och sponsring. Även Donnez sponsrade tävlingen. Ni rockar…

Även tack till Kim & Tommy för en fantastiskt rolig helg och nu väntar vi med spänning på vad Gun.Britt & Ingemar kommer att hitta på till Sista Sucken i höst.

Ett stort TACK även från mig för att du tog dig tid att läsa detta.

Anna K (en av hjälpredorna)

Mvh Kim o Tommy Carlsson.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.