Klubbinfo från MHRF 9 – 2019

Har du lämnat din roll i klubben till någon annan och inte längre ska ha dessa utskick? Då ber vi dig kontakta din klubb så att detta justeras. När någon byts ut är det viktigt att uppdatera kontaktuppgifter på klubbsidan på mhrf.se, så att MHRFs information kommer till rätt personer. Detta görs av ansvarig administratör i klubben. Kontakta MHRFs kansli vid frågor eller om inloggning saknas.

Stämmoprotokoll

Bifogat finns protokoll från förbundsstämman den 19 oktober.

Vi bifogar också det dokument som delades ut under stämman, rörande MHRFs varumärke och information, med tips på saker som är bra att tänka på när klubben arbetar med sin information.

Aktivitetsbidrag 2020

Varje år avsätter MHRF medel för aktivitetsbidrag till klubbarna. Endast klubbar anslutna till MHRF kan söka. Klubbens medlemmar förutsätts ha MHRF-försäkringar. Vid större delade evenemang måste minst en klubb vara MHRF-ansluten. Önskar en sektion inom en klubb ansöka om bidrag skall ansökan tillstyrkas och insändas av klubben. 

Ansökan skall vara MHRF tillhanda senast den 10 februari. För aktiviteter som kräver planering på ett mycket tidigt stadium kan ansökan skickas in ett eller två år i förväg. Besked om bidrag kan då erhållas som ett förhandsbesked.

Bidrag kan sökas för:

  • Jubileum, t ex för klubb, fabrikat, modell eller fordonstyp
  • Internationella träffar
  • Annat evenemang med särskild profil
  • Publikation rörande det fordonshistoriska kulturarvet som anses vara av särskild betydelse
  • Forskning inom det fordonshistoriska kulturarvet som anses vara av särskild betydelse.

Berätta i ansökan vad bidraget skall användas till och aktiviteten i stort. Bidragen är på 3 000-8 000 kr beroende på aktivitet och chansen att få bidrag ökar om klubben inte fått något de senaste åren.

Beslut om bidrag meddelas senast den 30 april. Sökande som inte erhåller bidrag ska få en motivering.

Arrangerande klubb ska efter genomförd aktivitet informera MHRF om hur bidraget har använts och på vilket sätt det bidragit till aktivitetens genomförande.

MHRF ska till de sökande som erhåller bidrag erbjuda möjlighet till lån av evenemangsmaterial. MHRF tillhandahåller även trycksaker och underlag till promotiontexter om MHRF.

Elmia i påsk

Återigen planerar MHRF att medverka vid påskmässan på Elmia i Jönköping, Bilsport Performance & Custom Motorshow. Vi samverkar med arrangören Förlags AB Albinsson & Sjöberg i hall C för de historiska fordonen.

Varje år brukar ett antal MHRF-klubbar delta med en egen monter, och nu är det dags att börja fundera på anmälan. Elmia har en genomsnittlig besökssiffra på 77 000 besökare under de fyra påskdagarna och är en mötesplats för med allt för den fordonsintresserade. Här finns möjlighet att möta likasinnade och värva nya klubbmedlemmar.

Årets teman i hallen är under planering, men klart är att den restauration show som rönte stort intresse 2019 kommer att återkomma, i samarbete med Verktygsboden.

Vad gäller monterplatser är ytorna begränsade och ett urval görs för att få bästa mix på mässan. Avgiften för en klubbmonter baseras på storlek. Standardmåttet är 40 m2 och kostar 4000 kr. Webbanmälan öppnar efter nyår, via denna länk http://www.custommotorshow.se/klubbanmalan/. Det går även bra att kontakta projektledare Hans-Ove Boberg för att diskutera idéer, 0455-33 53 45 eller hans-ove.boberg@fabas.se

Observera att detta mail inte går att svara på, för frågor kontakta kansli@mhrf.se.

Med vänliga hälsningar,

Malin Erlfeldt Kanslichef MHRF

tfn: +46 (0)8-30 28 01
skype: mhrfkansli

Motorhistoriska Riksförbundet
Anderstorpsvägen 16, 6 tr.
171 54 Solna
www.mhrf.se

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.